dimecres, 25 de gener de 2012

Benvinguts a Vins Pagès

      A l'inici tot era molt confús. Eren temps de post-guerra, miracle espanyol i contrabando al Portús; de quan s'havia de pagar burots per entrar mercaderia a Figueres, les ampolles anaven en fardos i els bocois viatjaven en trens; de quan 800 quilos de vi i fusta es movien a mà, les bombes eren manuals i els cotxes escassejaven; de quan els comercials es movien en bicicleta portant les mostres a la cistella, a cada casa hi havia una bota de vi i els negocis es feien els dies de mercat.

     
     Dels anys 50 en Joan Pagès en va saber treure'n profit i va engegar un negoci de compra-venta de vi a granel. Des de llavors tot ha anat creixent, a mitjans dels 60 es construïa l'actual magatzem i a finals dels 90 es comprava el que ara és la botiga i la zona d'envasat.
Des de llavors s'han anat perdent els camions sense baranes, amb botes i bocois a la vista, i les garrafes de vidre a sobre per portar vi dolç o vinagre; s'han perdut les semals per collir raïms i l'aixada per cavar la vinya; les premses contínues i els tinells; els tractes signats per una encaixada i el poder matar el porc per Sant Martí.
      Però n'hem guanyat moltes coses, i n'hem après moltes, i en mantenim moltes. Tot va començar amb el vi a granel, i així ho mantindrem; tot va començar com una petita empresa familiar, i així ho serem; i tot va començar repartint vi perquè la gent en pogués veure cada dia, i això és el que volem.Benvinguts al bag-in-box, al vi de taula i a la venta on-line.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada