dijous, 6 de setembre del 2012

Festa de la Verema a Cantallops

CANTALLOPS | XAVIER MARTÍ El món del ví de la DO Empordà va celebrar ahir la seva festa de la verema. El periodista Manel Fuentes va ser l'encarregat de fer el pregó d'un esdeveniment que va mantenir el to festiu tot i la forta tramuntana que va bufar a la zona durant tot el cap de setmana i que va obligar a canviar de lloc alguns actes per fer-los a cobert.
Aquesta festa és organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà i l'Ajuntament de Cantallops.
Centenars de presones van omplir la plaça del poble per gaudir del conjunt d'activitats que hi havia programades.
 
El moment culminant de la celebració és la premsa del nou most, que va córrer a càrrec de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà acompanyats dels Tambors de l'Albera.
El grup De Calaix va acompanyar la vetllada amb les seves cançons de Taverna i tradicionals del municipi altempordanès.
 
Dins d'aquest conjunt d'actes festius un dels moments més esperats pels assistents és el tast de vins dels cellers del municipi. Els visitants van poder gaudir de begudes com les de Maria Serra i Vinyes dels Aspres.
 
L'encarregat de fer el pregó de la festa va ser el periodista Manel Fuentes. El presentador del Matí de Catalunya Ràdio va fer un discurs centrat en el paisatge que creen les vinyes altempordaneses. Va alabar aquest entorn i va instar la societat a mantenir-lo. Fuentes va parlar del valor econòmic però ?també ambiental de les vinyes. Un conreu que ha marcat la història de ?Cantallops i molts altres pobles de la comarca de l'Alt Empordà.
El d'ahir va ser el dia central d'aquesta festa de la verema però dissabte també hi va haver actes. Un dels més destacats i instructius van ser el conjunt de visites guiades que es va fer als cellers del municipi. La música, com ahir diumenge, també va prendre el protagonisme amb un recital de cançons per a veu i piano amb la soprano Júlia Arnó i la pinanista Montserrat Massaguer.
 
La Festa de la Verema de Cantallops va servir per retre homenatge al músic Eduard Toldrà. El també compositor va ser una persona molt vinculada al municipi altempordanès i enguany s'ha commemorat el cinquantè aniversari de la seva mort.
Dues exposicions sobre temàtica vitivínicola van completar el conjunt d'activitats d'aquesta festa. Aquestes dues exposicions van ser la de gravats d'Isabel Sabaté inspirats en el món del vi i les pintures de Paco Duran titulades Vinyes i paisatges d'aquí.

  












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada