Son moltes les receptes que podem posar en práctica aquest nadal i moltes d'elles tenen un ingredient que moltes vegades és clau a l'hora de donar-li aquell toc especial. Ens referim, és clar, al vi. Aquí us deixem una recepta fàcil i ben coneguda. I a vosaltres, qué us agrada cuinar amb vi?
Fricandó de vedella
Ingredients
Fricandó de vedella
(per a 4 persones)
600 g de jarret de vedella en una peça
Per al sofregit:
1 ceba grossa de Figueres
2 pastanagues
2 grans d'all
1 farcellet amb romaní, llorer, farigola i pell de taronja
Per al guarniment:
2 pastanagues
250 g de camagrocs frescos
3 tomàquets
1 got de vi negre
1 l de brou de vedella
farina per fregir
100 g de pèsols
Per a la picada:
6 avellanes torrades
6 ametlles torrades
1 gra d'all cru
anís sec
Elaboració
1.Per començar a fer el sofregit hem posat la ceba a la cassola, la pastanaga i dos grans d'all. Després hi hem afegit el farcellet d'herbes.
2.Mentrestant, salpebrem la vedella. La passem per farina i la fregim en una altra cassola. A part, fem bullir el brou.
3.Tallem el tomàquet i l'afegim al sofregit. Quan està ben cuit, hi aboquem un got de vi negre. Després hi afegim la carn i ho cobrim tot amb el brou ben calent. I ho deixem que es vagi fent a foc molt baix i ben tapat.
4.Per fer la picada, tallem l'all i el posem al morter. Una mica de sal..., les ametlles i les avellanes, i hi tirem una goteta d'anís.
5.Passem tot el sofregit pel colador xinès, i hi afegim una mica d'aigua. Posem la carn en una cassola neta i hi afegim la pastanaga.
6.Saltem els bolets a la paella. Aboquem el sofregit a la cassola i, després, hi afegim els bolets. Al final hi tirem la picada i els pèsols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada