http://www.cupatges.cat/noticia/3138/coses/hauries/saber/sobre
1 - Que tothom demana el segon vi més econòmic del restaurant. Així creiem que no es notarà que ho fem pel preu, però tots, inclòs el teu cambrer i el que comparteix la taula amb tu, ho saben.
2- Que el difícil no és conèixer un vi bo que costi 30 euros sinó un de 15 que sembli que valgui el doble.
3- Que no hi ha rebaixes en el vi i que quan hi ha ofertes és
perquè l'anyada no és la que correspon al mercat o perquè tenen massa
quota i poc espai.
4- Que el millor maridatge és un vi que t'agradi amb un dinar que adoris. No t'has d'obsessionar amb les regles.
5- Que el millor vi amb mala companyia té gust de vinagre i que un vi decent amb una bona conversa pot tenir gust de glòria.
6- Que mai hi ha prou escumós en una casa, així que no només el negre serveix per regalar.
7- Que les ampolles màgnum envelleixen millor i que quan s'obren s'acaben.
8- Que no cal guardar els rosats i la majoria dels blancs.
9- Que has d'olorar les copes abans de posar el vi, perquè de vegades les olors indesitjables vénen d'elles.
10- Que després de tots els llevataps que s'han inventat el millor és el simple de dues palanques.
11- Que a l'estiu una glaçonera amb poquíssim gel i aigua freda fa que el negre es pugui beure.
12- Que quan les platges estan plenes els llocs d'enoturisme no, i a
l'inrevés. La tardor és la temporada alta dels cellers i quan tenen més
feina amb la verema.
13- Que amb un petit curs de tast perds la por de moure la copa i pots passar per un entès.
14- Que mai saps suficient de vi i no saps quan sap teu interlocutor, així que humilitat davant de cada copa de vi.
15- Que cada vegada que tastes un vi, encara que ja el coneguis, és una pàgina en blanc.
16- Que la verema és definitòria però l'important és que t'agradi el tipus de vi i et refiïs del celler.
17- Que hi ha molta feina darrera d'una ampolla de vi, així que, abans de criticar un vi, pensem un parell de vegades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada