divendres, 19 d’octubre del 2012

La castanyada.

La Castanyada

Antigament la castanyada era un àpat familiar dedicat als morts i que venia a ser la resta dels antics àpats funeraris. A més de les castanyes torrades, es mengen també moniatos i panellets i es beu vi dolç. Tradicionalment,

la castanyada havia tingut un to sever i de culte, que manifestava el respecte als difunts, sovint s´ acabava la vetllada passant el rosari per les seves animes.

A l´ actualitat, la celebració a pres un aire festiu i les castanyes solen reunir les famílies i grups d´ amics per fer gatzara.
Algunes cultures tenien la creença que per cada castanya menjada la nit de Tots Sants es lliurava una anima del purgatori.
 



----------------------------
La Castañada

Antiguamente la castañada era una comida familiar dedicada a los muertos y que venía a ser los restos de los antiguas comidas funerarias. Además de las castañas asadas, se comen también boniatos y panellets y se bebe vino dulce. Tradicionalmente, la castañada había tenido un tono severo y de culto, que manifestaba el respeto a los difuntos, a menudo se terminaba la velada rezando el rosario por sus almas.

En la actualidad, la celebración ha tomado un aire festivo y las castañas suelen reunir las familias y grupos de amigos para hacer algazara.
Algunas culturas tenían la creencia de que por cada castaña comida la noche de Todos los Santos se entregaba un alma del purgatorio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada