divendres, 19 d’octubre de 2012

La castanyada.

La Castanyada

Antigament la castanyada era un àpat familiar dedicat als morts i que venia a ser la resta dels antics àpats funeraris. A més de les castanyes torrades, es mengen també moniatos i panellets i es beu vi dolç. Tradicionalment,

la castanyada havia tingut un to sever i de culte, que manifestava el respecte als difunts, sovint s´ acabava la vetllada passant el rosari per les seves animes.

A l´ actualitat, la celebració a pres un aire festiu i les castanyes solen reunir les famílies i grups d´ amics per fer gatzara.
Algunes cultures tenien la creença que per cada castanya menjada la nit de Tots Sants es lliurava una anima del purgatori.
 



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La Castañada

Antiguamente la castañada era una comida familiar dedicada a los muertos y que venía a ser los restos de los antiguas comidas funerarias. Además de las castañas asadas, se comen también boniatos y panellets y se bebe vino dulce. Tradicionalmente, la castañada había tenido un tono severo y de culto, que manifestaba el respeto a los difuntos, a menudo se terminaba la velada rezando el rosario por sus almas.

En la actualidad, la celebración ha tomado un aire festivo y las castañas suelen reunir las familias y grupos de amigos para hacer algazara.
Algunas culturas tenían la creencia de que por cada castaña comida la noche de Todos los Santos se entregaba un alma del purgatorio.

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